INFO

ALUE
Kuopio RockCock järjestetään luonnonkauniilla Väinölänniemellä Kuopiossa. Festivaalialueella on anniskelualueita, narikka, infopiste, ruokakojuja, merkkarimyyntipiste sekä muita myyntikojuja. Alempaa löydät aluekartan.

TAKSIPALVELUT
Festivaalialue sijaitsee kivenheiton päässä Kuopion keskustasta, ja suosittelemme saapumaan alueelle esim. jalan. Jos kuitenkin alkaa tanssijalka painamaan, niin Kuopiorockin virallinen taksiyhteistyökumppani on Kuopion Taxiykköset. Taksitolppa tulee sijaitsemaan festivaalin pääsisäänkäynnin läheisyydessä. Keskuksen puhelinnumero:

020011101

Lisätietoja: www.kuopiontaksiykkoset.com

IKÄRAJA
Tapahtuman suositusikäraja on 12 vuotta. Alle 2-vuotiaat pääsevät tapahtumaan veloituksetta lipun ostaneiden vanhempien seurassa. 3-10-vuotiaille, vanhemman mukaan festivaalille tuleville festariasiakkaille on myynnissä omat päiväkohtaiset lastenliput.

Rokkialueen anniskelualueet ovat K-18. Myös festivaalin LähiTapiola VIP-alue on K-18.

TURVALLISUUS

Tapahtuman turvallisuuden hoitaa Enjoy Turva.

Tutustu Enjoy Turvan palveluihin ja muihin asiakastapahtumiin.

Noudata festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Mahdollisten onnettomuuksien varalta alueella päivystää ensiapuryhmä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille!

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikoille on ehdottomasti kielletty.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty lavan edustalla.

ESTEETTÖMYYS

Tapahtuma-alueella on pyörätuolikorokkeita sekä invawc-tiloja. Mikäli asiakas tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa, pääsee avustaja festivaalille samalla lipulla avustettavan henkilön kanssa. Suosittelemme Ystäväkortin,  Avustajakortin tms. Tositteen mukaan ottamista.

MEDIA
Kuopiorockin akkreditointi median edustajille ja musiikkialan ammattilaisille on nyt auki, lue lisää TÄÄLTÄ!

RUOKAMAAILMA
Kuopiorockin festivaalialueella palvelee monipuolinen ruokamaailma, katso lisätietoa TÄÄLTÄ!

Aluekartta

Pysäköinti

Mikäli etsit Kuopiorockia navigaattoristasi, osoitteeksi riittää Väinölänniemi. Suosittelemme kuitenkin, että et tulisi autolla, sillä meillä ei ole oikein pysäköintitilaa. Pyörällä pääset näpsäkästi perille, ja sisäänkäynnin yhteydestä löytyy pyöräparkki mihin kelpaa jättää pyörä siksi aikaa kun itse nautiskelet festaritunnelmasta.

Jos kuitenkin parkkipaikkaa etsiskelet, voit jättää autosi festarin ajaksi kätevästi Toriparkkiin. Sisäänajo etelästä tai pohjoisesta suoraan Puijonkadulta, vain 5 minuutin ajomatkan päässä moottoritieltä. Ensimmäinen vuorokausi 14 € ja seuraavat vuorokaudet 6 €. Viikonloppukortin pysäköinti -infosta voit ostaa hintaan 18€.

TARJOUS KUOPIOROCKIN ASIAKKAILLE

Voit ostaa festarilipun oston yhteydessä viikonloppukortin hintaan 15€ (tarjous voimassa lippu.fi ja tiketti.fi). Lippuja on rajoitettu määrä. Pysäköintilippua noutaessasi voit myös vaihtaa festarilippusi rannekkeeksi (ja VIP -passiksi). Lipun voi vaihtaa pysäköinti -infossa parkkilipun noudon yhteydessä torstaina 27.8. klo 12-20, sekä perjantaina 27.7. klo 7:30-17.

Pysäköinti-info sijaitsee kauppakeskus Apajassa ja on avoinna ma-pe 7.30-17.00 (torstaina 26.7. poikkeuksellisesti klo 20 asti). Lisätietoja www.kuopionpysakointi.fi

Lipunmyynti ja rannekevaihto

Jos et ole syystä tai toisesta tajunnut ostaa lippuja ennakkoon, niin eipä tuo maailmaa kaada. Pääsisäänkäynnin lipunmyyntipisteestä voit nimittäin ostaa lippuja rokkiin, mikäli emme ole niin sanotusti myyneet itseämme finaaliin. Maksutapoina käyvät sekä käteinen että kortti. Kannattaa tietysti suosia käteistä niin lipputiskillä kuin muissakin ostopaikoissa festarin aikana, jotta mikään tekninen probleemi ei pääse lyömään kapuloita rattaisiin. Saadaan hommelit hoidettua nopsasti kato!

Rannekkeiden ennakkovaihto

Kaikki ennakkoliput vaihdetaan rannekkeeksi, joka toimii tapahtuman aikana pääsylippunasi. Ranneke on henkilökohtainen, ja sillä pääsee liikkumaan vapaasti festivaalialueelta pois ja takaisin sisään. Lippuja voi vaihtaa rannekkeiksi joko portilla tai sitten Kuopiorockin rannekkeiden ennakkovaihtopisteessä Kuopion Torilla. Piste pannaan pystyyn torille keskiviikkona 25.7., torstaina 26.7. ja perjantaina 27.7. klo 10-18. Pisteellä voi vaihtaa sekä VIP- että perusliput. HUOM! Kahden päivän pe-la lipun voi vaihtaa rannekkeeksi vasta perjantaina. Yhden päivän lauantai -lipun voi vaihtaa rannekkeeksi vasta lauantaina.

Hyvä tietää

 • Tapahtuman suositusikäraja on 12 vuotta. Alle 2–vuotiaat pääsevät tapahtumaan veloituksetta lipun ostaneiden vanhempien seurassa. 3-10 vuotiaille on myynnissä lasten omia päivälippuja. Yli 10-vuotiaat ovat jo isoja poikia ja tyttöjä ja tarvitsevat täten oman, normaalihintaisen lippunsa.
 • Yli 70-vuotiaat kansalaiset ja musiikinystävät ovat tervetulleita rokkailemaan maksutta, mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty. Sisäänpääsyn voi lunastaa itselleen pääportilta henkilöllisyytensä ja ikänsä todistamalla.
 • Alueelta löytyy anniskelualueita, jotka ovat sattuneista syistä kiellettyjä alle 18-vuotiailta. Myös VIP-alueen ikäraja on 18 vuotta.
 • Festivaalialueella on käytössä tölkkipantti. Juoman oston yhteydessä maksetaan 2€ tölkkipantti, jonka saa takaisin joko palauttamalla tölkin baaritiskille tai tölkkipanttiteltalle.
 • Festarialueella päivystää ensiapupiste siltä varalta, jos sattuukin käymään tavalla tai toisella köpelösti. Muista pitää itsestäsi ja kaveristasi huolta, jotta et joudu siirtämään leiriäsi ensiaputeltalle.
 • Keltaliiviset sedät ja tädit ovat järjestyksenvalvojia. Heidän tehtävänään on turvata meidän kaikkien festivaalielämä ylläpitämällä turvallisuutta ja järjestystä. He ovat kilttejä ja mukavia, kunhan vain noudatat sääntöjä.
 • Suosittelemme, että otat tärkeät puhelinnumerot matkaasi vanhanaikaisesti paperille kirjoitettuna. Puhelimesta kun voi loppua akku, hajota näyttö tai irrota latauspää. Lisäksi se voi hajota tai se voi kadota bajamajaan ja se taas ei naurata ainakaan sinua. Kun yhteystiedot ovat tallessa, saat silti yhteyden hädän hetkellä äitiin.
 • Kuten ylhäällä jo todettiin: ota mukaasi käteistä, jotta palvelu festarialueella sujuu sutjakammin. Älä kuitenkaan kanniskele sitä ylettömiä määriä taskut pullollaan tai valuuttaasi rehvakkaasti esitellen, ettei vaan käy hassusti. Lompakkoa ei myöskään kannata pitää takataskussa, sillä se voi humpsahtaa yllättävän nopeasti bajamajan syövereihin. Se ei muuten naurata sinua vieläkään.
 • Yleinen hätänumero on 112. Älä kuitenkaan soittele heille kysyäksesi kuulumisia, vaan keskitä energiasi rokkihommiin!

Festivaalialueelle EI SAA tuoda

 • Alkoholia tai avattuja juomapulloja
 • Järjestelmäkameroita, videokameroita, kuvaushelikoptereita tai droneja. Normaalilla pokkarikameralla voit kuvata huoletta. Median edustajille on avattu oma akkreditointisivu, jossa voi täyttää akkreditointilomakkeen
 • Lemmikkieläimiä. Ei tosin myöskään villieläimiä
 • Selfiekeppiä. Pyydä frendiä tai kanssarokkaajaa ottamaan kuva puolestasi
 • Lasipulloja. Lasinsirut jalkapohjassa tai muualla kehossa eivät varsinaisesti nosta tunnelmaa
 • Omia radiopuhelimia
 • Sateenvarjoja. Sateen varalta on suositeltavaa ottaa oma sadetakki mukaan tai ostaa kertakäyttösadetakki vaikkapa infopisteestämme
 • Teräaseita ja yli 15cm pitkiä ketjuja. Tokihan pidetään tässäkin järki mukana; ei me mitään ohkaisia lompakkoketjuja ruveta tuosta noin vaan lyhentämään
 • Mitään epämiellyttävää, millä voisi vahingoittaa itseä tai kaveria. Näitä ovat mm. laserosoittimet, spraypullot, teräaseet, räjähdysherkät aineet ja asiat sekä kättä pidemmät välineet
 • Älä myöskään pukeudu neonkeltaiseen tai -oranssiin vaatekappaleeseen. Meidän järjestyksenvalvojatyypit esimiehineen pukeutuvat niihin väreihin.

Alueelle SAA tuoda

 • Yhden tyhjän muovipullon (max. 0,5 litran vetoisia). Alueella on vesipisteitä, joissa pullot voi täyttää
 • Yhden alkoholittoman, muovisen ja läpinäkyvän sekä avaamattoman max. 0,5 litran muovipullon. Eli ei mitään mustia Battery -tölkkejä jooko
 • Omia eväitä, elikkäs ruokaa
 • Hyvää ja hauskaa festarimieltä ja –fiilistä! Pidä huoli itsestäsi ja tavaroistasi.

Tässäpä vielä muita kieltoja ja kommervenkkejä koska Suomi on sääntövaltio. Vaan näitäkin sääntöjä noudattamalla maksimoimme hauskanpidon:

 • Alueella on erilliset tupakointialueet. Tupakointialueet on merkitty näkyvin kyltein. Järkkärisedät ja -tädit huomaavat kyllä jos huijaat ja tulevat torumaan.
 • Crowd Surfing eli toisten ihmisten käsien ja päiden päälle nouseminen ja siellä uiskentelu on kielletty.
 • Vaikka olisit kuinka tappi tahansa, ei kaverin hartioille saa nousta istumaan. Takanasi olevia ottaa kupoliin sellainen.
 • Jos tarvitset lääkkeitä, ota ne mukaan alkuperäisissä pakkauksissaan. Homma menee muuten vähän epäilyttäväksi.